Win98 Boot Disk fat biçiminde başlangıç disketi oluşturma programı – Online program game driver download legal and speed

[Sistem Ek / Yama » 13.06.2021]

Win98 Boot Disk Bilgisayarınızda format atmak istediğinizde NTFS sisteminin oluşturduğu başlangıç disketinden bir şey anlamıyorsanız size FAT sisteminin başlangıç disketini sunuyor. Günümüz gelişen teknolojisinde bilgisayarda her geçen gün değişen MS-DOS kodları ile uğraşmaktan bıktıysanız eskisi gibi ezbere bildiğiniz Windows 98 işletim sistemine uygun kodlar bu küçük programcığın içinde bulunuyor. Bu yazılım ile yapabilecekleriniz kısıtlı çünkü yazılımın tek yaptığı şey size Windows 98 başlangıç disketi oluşturmak. Windows 98 başlangıç disketini işletim sisteminizi formatlarken, profesyonel olarak MS-DOS kodlarını yazarken kullanabilirsiniz. Program ücretsizdir.

MS-DOS Nedir?
# MS-DOS (MicroSoft Disk Operating System), Microsoft firmasının geliştirdiği bir DOS sistemidir.
# Disk Operating System (kısaca DOS) bilgisayarlar için ufak ve basit bir işletim sistemi türü olup, ana görevi disket ve sabit disk gibi saklama ortamlarının yönetimidir. Bilgisayarların diğer işlevleri; grafik, ses, yazdırma, ağda gezinme, bellek yönetimi, çoklu kullanıcı ve çoklu işlem özellikleri, DOS tarafından üstlenilebilir. Bu özellik ve görevler çeşitli kullamım yazılımlarının yardımı ile olur. (MS-DOS nedir? Sorusunu yanıtlayan cevaplar Wikipedia’dan alınmıştır.)

Programın Kullanımı:
Yazılımı bilgisayarınıza indirdikten sonra disket sürücünüze boş bir disket takıyorsunuz ve programı açarak programın üzerinde işaretlenmiş bölümlerden hiçbirini değiştirmeden “OK” tuşuna basıyorsunuz. Karşınıza disket formatlanıyor şeklinde bir uyarı çıkıyor bu uyarıya “EVET” diyerek devam ediyorsunuz ve disketiniz formatlandıktan sonra Başlangıç Disketi otamatik olarak oluşturulmaya başlıyor. İşlem tamamlandı şeklinde bir uyarı aldığınızda Başlangıç Disketiniz hazır oluyor.