Nokia Software Updater cep telefonuna yeni özellikler ekleme programı – Program indirme – download etme siteniz.

Nokia Software Updater : Cep telefonlarının giderek gelişmesi üzerine yazılan çeşitli işletim sistemleri, çoğumuzun bilgisayarında kullandığı Windows ya da Linux dağıtımları gibi güncellenmesi gereken yazılımlardır. Sürekli gelişen teknoloji ile birlikte, telefonunuza zaman zaman yeni özellik eklemek, zaman zaman hataları düzeltmek için güncelleme işlemi yapmalısınız. Telefonların da bir işletim sistemine sahip olduğundan bahsettik ancak bu güncelleme işlemleri ne yazık ki bilgisayarlarımızı güncellemek kadar kolay değil. Bu işlemi kolaylaştırmak adına Nokia tarafından hazırlanan Nokia Software Updater ile desteklenen telefonların yazılımlarını kolayca güncelleyebilirsiniz. Program ücretsizdir.

Başlamadan önce desteklenen telefon modellerini aktarmak gerekirse:
# Nokia E Serisi:
*E50
*E60
*E61
*E70
# Nokia N Serisi
*N70
*N71
*N72
*N73
*N80
*N91
*N92
*N93
Nokia 3250
Nokia 6126
Nokia 6151
Nokia 6234
Nokia 6630
Nokia 6680
Nokia 6681
Nokia 6682
Nokia 7370
Nokia 7390

Öncelikle telefonunuzun şarjı çok önemli. Telefonunuzu tam şarj etmeden bu işlemi yapmayınız. Bazi sitelerde bu işlem yapılırken telefonu güç kaynağında şarjda tutmanızı da öneriyorlar. Ama biz sadece uyarıyoruz; Eğer güncelleme işlemi sırasında telefonun şarjı biterse, telefonunuza kalıcı zararlar verebilirsiniz. Güncelleme işlemi sırasında telefon hafızası ve/veya bellek kartı hafızası silineceğinden mutlaka telefonunuzun ve kartınızın yedeğiniz alınız. Aksi halde kayıtlı numaraları, mesajları, uygulamaları vs kaybedersiniz.

Programı indir’dikten sonra kurulum kısmını tamamladınız ve telefonunuzu bilgisayarınıza bağladınız. Program önce kendisi hakkında güncelleştirmeleri kontrol edip eğer varsa size bildirecek, daha sonra öncelikle size yukarıda yaptığımız uyarıları yapacak, daha sonra telefonunuzu arayacak, bulunca uygun yazılım güncelleştirmelerini arayacak. Eğer güncelleştirme var ise güncelleştirme işlemine geçecek ve burada güncel yazılımı Internet’ten innDir’ecek ve son aşama, telefonunuza kuracak. Bu aşamada telefonunuzu hiçbir şekilde kullanmayınız. Telefonunuzda kısa süreli görüntü kaybolması, ışık sönmesi tarzı olaylar yaşanabilir. Bunlar, sistem yüklenmesi sırasında olabilecek doğal şeylerdir –