File Renamer dosya ismi değiştirme – Program indirme – download etme siteniz.

[Dosya & Sürücü Yönetimi » 30.04.2008]

File Renamer : Dosyalarınızın isimlerini değiştirmek istediğinizde bunlara belirli kriterlen konduğunu görmüşsünüzdür. Nokta kullanmayın, vigül kullanmayın, soru işareti kullanmayın, en az bir tane sayı girin, hiç sayı girmeyin gibi birbirinden anlamsız uyarılarla ve problemlerle karşılaşmışsınızdır. İşte dosyalarınıza bu tür kriterler koyan programlardan bir tanesi File Renamer. Bu programla dosyalarınıza konulan kriterleri değiştirebilir ya da yeni açtığınız bir dosyaya kendi belirlediğiniz kriterleri koyabilirsiniz. Program ücretsiz.

Özellikler:
* Dosyalarınızın isimlerini oluştururken bunlara sayısal olarak sınır koyabilme özelliği.
* Dosyalarınızın isimlerini oluşturuken bunları Dos sisteminden daha eski formata göre isimlendirebilme seçeneği.
* İsimlendirmeyi otamatik olarak ya da kendi istediğiniz gibi yapabilme özelliği.
* Tek tıklama ile otamatik isimlerdirme özelliği.
* Dosyalarınıza isimlendirme yaparken bunları numaralandırabilme özelliği.
* Programın kullanımında isimlendirme yapacağınız dosyaların sırasında değişiklik yapabilirsiniz.
* Dosyalarınıza isimlendirme yaparken dosylarınızın isimlerine tarihlendirme ve saat gösterme özelliği ekleyebilirsiniz. Bu özellik dosyanızın hangi tarihte ve saatte oluştuğunu gösterecektir.
* İsimlendirme yaparken dosyalarınıza belirli karakter olarak şekilde ayarlayabilirsiniz. Örneğin; Dosyanızın isminin 5 karakterden az 20 karakterden fazla olmayacağı gibi kriterlerle sınırlayabilirsiniz.
* Programın tanıyabildiği dosya formatları; .htm, .bmp, .gif, .jpg, .txt, .log.
* Programın tanıyabildiği formatlara ek olarak seçtiğiniz bir dosya ya da bölüm içinde farklı formatları tarayabilir ve bunları düzenleyebilir.
* Program hakkında yardım alabileceğiniz “Help” bölümüde bulunmaktadır.
* Program 2 farklı dilde üretilmiştir bunlardan birisi İngilizce diğeri ise Portekizce’dir. Ne yazık ki programın Türkçe kullanım klavuzu ya da Türkçe kullanıma uygun herhangi bir bölümü bulunmamaktadır –