Excel Compare excel dosyalarını kıyaslama programı – Program indirme – download etme siteniz.

[Dosya & Sürücü Yönetimi » 01.08.2021]

Excel Compare ile bilgisayarınızda bulunan Excel dosyalarını kıyaslayabilirsiniz. Excel dosyalarının içeriğini tek tek elle kıyaslamak yerine, bu program sayesinde kısa sürede ve hızlı bir şekilde otomatik olarak kıyaslayabilirsiniz. Kıyaslanmış iki dosya arasındaki farklar, yine bir Excel dosya içinde gösterilir. Programla ayrıca Excel dosyaları yanında, metin ve HTML dosyalarını da kıyaslayabilirsiniz. Programı açtığınızda ekranda bulunan alt ve üst kısımlara kıyaslamak istediğiniz dosyaları yükleyip, kıyaslama işlemini başlatabilirsiniz. Ayrıca ‘Dosya’ menüsünde bulunan ‘Yeni Proje Sihirbazı’ sayesinde işlemlerinizi adım adım da yapabilirsiniz.
Programın ayarlarından çeşitli ayar değişiklikleri yapabilirsiniz. Kıyaslama olarak bütün blokları, satırdan satıra ve tek kimlikli olarak ayar kurabileceğiniz gibi, değişik kısımları farklı renklerle vurgulayabilir, makrolar kurabilir ve kıyaslanacak raporu 3 sayfaya bölebilirsiniz (silinmiş, eklenmiş, değiştirilmiş olarak).

Özellikler
# Tüm Microsoft Excel 97/2000/XP/2003 sürümlerini destekler.
# Bir veritabanı yapısı içeren sayfaları kıyaslar.
# Gelişmiş kıyaslama yapısı.
# Seçili bir sayfayı kıyaslar.
# İki çalışma kitabından tümünü kıyaslar.
# Farklılıkları yeni bir Excel dosyasına kaydeder.
# Kıyaslanmış çıktıyı rapor olarak saklayabilir.
# Değişik hücreleri farklı renkte vurgulayabilir.
# Raporu 3 sayfaya bölebilir: Silinmiş, eklenmiş ve değiştirilmiş olarak.
# Çoklu dil desteği.
# Proje ayar desteği.
# Sayfa, sütun, aralık seçilebilir.

Kısıtlama:
# Demo sürümde 60 kere kıyaslama yapılabilir.

Türkçe Kullanım
Programın Türkçe yaması inndir.com editörü Ali K. tarafından yapılmıştır. İndirmek için tıklayınız.

İndirmiş olduğunuz RAR dosyası içinden Türkçe yamayı bir dizine çıkartıp, daha sonra bu dosyayı kopyalayıp programın kurulu olduğu C:\Program Files\Excel Compare\Language dizinine yapıştırın.
Programı açıp ‘Tools > Environment Options > Interface language’den Turkish’i seçip ‘OK’ butonuna bastığınızda program Türkçe olur. Full sürüm : 35$ –