Ashampoo Magical Optimizer sistem windows iyileştirme düzeltme düzenleme programı – Online program game driver download legal and speed

[Sistem Yönetimi » 11.11.2007]

Bu program bir sistem iyileştirme yazılımıdır. Sabit diskiniz üzerinde biriken gereksiz dosya ve klasörler sisteminizden tam verim alamamanıza, uygulamaların komutlarınıza geç yanıt vermesine neden olmaktadır. Bu gereksiz veriler silinmediğinde sistem üzerinde yük oluşturmakta ve sistem sürekli hantallaşmaktadır. Yazılımın temel amacı da bu gereksiz verileri sistem üzerinden temizleyerek, performans artışı sağlamaktır. Türkçe dil desteğinin olması kullanımını daha da kolaylaştırmaktadır. Yazılımın arayüzü zaten oldukça iyi tasarlandığından kullanımı çok basittir. Yazılımın kullanımından dolayı sistemde herhangi bir sorun olmamaktadır. Güvenle kullanabileceğiniz bu yazılım yine de her ihtimale karşı işlemlerini gerçekleştirmeden önce yedek almaktadır. Ayrıca yapmış olduğu işlemlerinin istatistiklerini de görebileceğiniz bu araç sistem performansını tek tıklama ile de gerçekleştirmenize imkan tanıyan “One-Click Optimization” adlı bir uygulama ile birlikte gelmektedir. Programı 30 gün deneyebiliyorsunuz.

3 Temel Temizlik İşlevi
# İnternet Temizliğiİnternet tarayıcınızca gezinti yaparken biriken önbellek verileri, çerezler, gezilen site listeleri temizlenmektedir. İnternet Explorer, Opera ve Firefox tarayıcılarının üçü üzerinde de bu işlem uygulanabilmektedir. Bu sayede hem tarayıcınızın hem disk alanınızın biriken verilerden kurtulmasını sağlamış olursunuz.

# Sürücü Temizliği
Sabit diskinizde birikmiş olan geçici dosya ve klasörler, yedek dosyaları, gereksiz dosyalar, disk denetim dosyaları silinerek sistem performansı arttırılmaktadır. Bölümlenmiş olan sabit diskiniz üzerinde temizlik yapılmasını istediğiniz bölümleri seçme şansınız da bulunmaktadır. Dışlanan nesneler bölümüne ekleme çıkarma yaparak hangi dosya klasörlerin temizleneğini de ayarlayabilirsiniz.

# Kayıt Defteri Temizliği
Windows Kayıt Defteri sistem üzerinde çalışan her uygulamanın kayıtlarının tutulduğu, sistemin kök dosyalarının bulunduğu alandır. Bu alanda özellikle yüklenip silinen uygulamalar yüzünden gereksiz veriler birikmektedir. Bu da sistem kararlılığını bozmaktadır. Bu araç kayıt defterindeki gereksiz verileri silerek sistem performansını normal haline getirme görevi yapmaktadır.