Advanced Password Recovery rar dosyalarının şifrelerini kırma bulma çözme programı – Program indirme – download etme siteniz.

[Şifreleme ve Güvenlik » 13.11.2007]

Advanced RAR Password Recovery şifresi unutulan RAR, uzantısındaki sıkıştırılmış dosyaların şifresini tekrar bulmaya yaramaktadır. Unutululan şifre ile herkesin zaman zaman başı derde girmiştir. Bir de genellikle sıkıştırma yazılımı olarak RAR kullandığımızı göz önüne alacak olursak şifrelenipte unutulmayan dosya hemen hemen yok gibidir. Bu dosyalar birde çok önemliyse. Şimdi dilerseniz bu yazılımın nasıl işler başardığını birlikte görelim. İlk önce şunu belirtelim ki, yazılım bir çok dili desteklemektedir. Yazılım kurulduktan sonra seçenekler kısmından dil seçeneği Türkçeye çevrilebilmektedir. Türkçe dil desteği olduğundan yazılım çok kolay anlaşılır bir arayüzle karşımıza gelmektedir. Yazılım 6 ana başlık ve 6 sekmeden meydana gelmektedir. Ana başlıklar sırasıyla; Aç, Sakla, Başla, Kes, Ölçümle ve Çıkış seçeneklerinden oluşmaktadır. Sekmeler ise; Aralık, Uzunluk, Sözlük, Otomatik Yedekleme, Seçenek ve Gelişmiş seçeneklerinden oluşmaktadır. Program süre kullanım kısıtlamalıdır. Kısıtlama süresini kaldırmak için satın almanız gerekiyor.

Ana Başlıklar bölümü:
Aç seçeneği; Kullanıcının bilgisayarda şifresini çözeceği dosyayı seçmek için kullanılmaktadır. Şifresi çözülecek dosyayı seçtikten sonra kullanıcı tarafından hangi koşullarda aranacağını seçmek için Arama Tipi sekmesi tıklanarak seçim yapılmalıdır. Aç seçeneği aynı zamanda kısa yol (Şifrelenmiş RAR Dosyası) sekmesi olarakta verilmiştir.
Sakla seçeneği; şifresi çözülmüş olan veriyi saklamaya yaramaktadır.
Başla seçeneği; adında da anlaşılacağı gibi veri yada dosyanın şifresinin çözülme işlemini başlatmaktadır.
Kes seçeneği; Dosyanın bir yerden başka bir yere keserek aktarılmasını sağlamaktadır.
Ölçümleme seçeneği; Dosyanın boyut, şifre, bozuk veya sağlam olması ve şifre uzunluğu gibi ölçme ve değerlendirme işlemini yapmaktadır.

Sekmeler Bölmü:
Aralık sekmesi; Harf, rakam, özel işaret, boşluk, küçük-büyük harf gibi şifrelenmiş dosyaları durumlarına göre seçmeye yaramaktadır.
Uzunluk sekmesi; Kullanıcı tarafından şifrenin kaç karakter olduğu biliniyorsa (bilinmiyorsa tahmini olarak seçilebilir) bu bölümde bulunan oklar yardımıyla karekter seçimi yapılmaktadır.
Sözlük sekmesi; Sözlüksel arama seçildiği takdirde aktif olmakta ve şifreyi sözlüksel olarak aratmada kullanılmaktadır.
Otamatik yedekleme sekmesi; Kullanıcı tarafından şifresi açılan dosyanın nereye kaydedileceğini seçmek için kullanılmaktadır. Yazılım bu bölümden seçerek işaretlenen alana kendiliğinden şifresi açılan dosyayı kaydetmektedir.
Seçenek ve Gelişmiş sekmeleri; Bu sekmeler yazılım tarafından iç ayarların kullanıcının kendisine göre ayarlayabilmesini sağlamaktadır.

Sonuç: Aç seçeneğinden şifresi çözülecek dosyanın yerini bulduktan ve gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra (şifreyi bulmaya başlamadan önce ölçümleme yapılması lazımdır), ölçümlemeden gerekli bilgilere ulaşılır. Şifreyi bulmak için tarama başlatılır ve yazılımın şifreyi bulması beklenilir. Yazılım bize o dosyanın şifresini verecektir. Program süre kullanım kısıtlamalıdır. Kısıtlama süresini kaldırmak için satın almanız gerekiyor –